check
In Memoriam | Biochemistry, Food Science and Nutrition

Members

Contact Us

Head of Institute: Prof. Ido Braslavsky

Administrative manager: Rakefet Kalev

Office Address:
Institute of Biochemistry, Food Science and Nutrition,
Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food and Environment,
The Hebrew University of Jerusalem, 
Herzl 229, Rehovot 7610001, ISRAEL

Tel: +972 - (0)8-9489385
Fax: +972 - (0)8-9363208
Email Address: rakefetk@savion.huji.ac.il

In Memoriam

yehudith_birk

Prof. Yehudit Birk

In Memoriam
Biochemistry, Food Science and Nutrition

IN MEMORY OF

Prof. Yehudit Birk

1926 - 2013

Israel Prize for Agriculture 1988

Read More

Established School Of Nutritional Sciences at HUJI
First woman dean at HUJI
Studied operating mechanism of protease inhibitors, which prevent viral replication.
Discovered the β-Lipotropin hormone, which is metabolized into endorphins that affect mood and behavior

 

Read Less
pofile

Prof. Erwin Glotter

In Memoriam
Biochemistry, Food Science and Nutrition

IN MEMORY OF

Prof. Erwin Glotter

1928 - 2015

 

uri-zehavi-profile.jpg

Prof. Uri Zehavi

In Memoriam
Biochemistry, Food Science and Nutrition

IN MEMORY OF

Prof. Uri Zehavi

1936 - 2014

Carbohydrate chemistry

Read More

אורי זהבי נולד בישראל בשנת 1936. את לימודי התיכון עשה בעירוני א' בתל אביב, ואת לימודי התואר הראשון והשני בטכניון. את הדוקטורט שלו סיים אורי בשנת 1965 באוניברסיטה העברית ובמכון ויצמן. לאחר סיום לימודיו, עבד אורי כחוקר בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית. למכון לביוכימיה שנמצא בפקולטה לחקלאות, הצטרף אורי כחוקר בשנת 1978. אורי עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע, כדוגמת ספונינים במטרה למצוא נגזרות עם פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק אורי במציאת נגזרות לריפוי מחלת הלשמניה," שושנת יריחו"  Leishmaniasis  ועסק בתרכובות של פרי ההדר. מחקריו אלה הקנו לו מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. לאורי היו שיתופי פעולה עם מעבדות מחקר שונות באוניברסיטה העברית ובמכון ויצמן. הוא הכשיר תלמידים רבים ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי נפטר בספטמבר 2014 בגיל 78. משפחתו בחרה להנציח את זכרו על ידי הקמת קרן מלגות על שמו. לטובה רעייתו ושלושת ילדיהם, גידי, שלומי ועמוס נתונה תודתנו הרבה.

 

עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע כמו ספונינים, במטרה למצוא   נגזרות שתהיה להן פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק במציאת נגזרות   לריפוי מחלת הלשמניה, ועסק בתרכובות של פרי הדר. מחקרים אלה הקנו לו   מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. הוא שיתף פעולה עם מעבדות   מחקר שונות באוניברסיטה ובמכון ויצמן. ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון   ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי הכשיר תלמידים רבים והמשיך במחקריו.
נולד בישראל בשנת 1936, סיים תיכון עירוני א' בתל אביב. את התואר הראשון   והשני למד בטכניון וסיים בשנת 1961. את עבודת הדוקטור שלו סיים ב- 1965   באוניברסיטה העברית ובמכון וייצמן, עבד כשנתיים כחוקר בבית הספר לרוקחות   של האוניברסיטה העברית, והצטרף לפקולטה לחקלאות ב- 1978 למכון לביוכימיה   כחוקר.

 

Read Less