Science and Measurement in Food Security Policy

מיני סימפוזיון
מדע ומדידה במדיניות ביטחון תזונתי
9.00-13.00 - יום א' 13 בנובמבר 2022 מועדון הסגל
הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, האוניברסיטה העברית

Mini Symposium: Science and Measurement in Food Security Policy
Sunday November 13th 2022
9 am - 1 pm
The Faculty Club
The Robert H Smith Faculty of Agriculture Food and Environment

מיני-סימפוזיון על "מדע ומדידה במדיניות ביטחון תזונתי" בנוכחות חברי המועצה הארצית לביטחון תזונתי. בתוכנית תרצה ד"ר איימי יארוך, מנהלת מרכז גרצ'ן סוונסון לתזונה בארה"ב, וחוקרת ראשית במענק פדרלי של 31 מיליון דולר לניהול מרכז הערכה והכשרה לליווי עשרות תוכניות מחקר פדרליות לשיפור תזונתי ובריאותי של מקבלי סיוע פדרלי לביטחון תזונתי. איתה ירצה ד"ר אריק קאלוו'י שפיתח מדדים חדשים לביטחון תזונתי שמשלימים להמדד המקובל עד כה של משרד החקלאות האמריקאי, שמשמש גם את הביטוח הלאומי. ירצו גם נציגי ביטוח לאומי, למ"ס ועמותות סיוע במזון כדי לקדם מיפוי נתונים קיימים והגדרת צרכי מחקר ויעדים להערכה על מנת לקדם מדיניות ביטחון תזונתי מבוססת מחקר בישראל.

מדע ומדידה במדיניות ביטחון תזונתי - מיני סימפוזיון, יום א' 13 בנובמבר 2022 - הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, האוניברסיטה העברית
Tentative Program תוכנית טנטטיבית
09:00 - 09:10 Prof. Saul Burdman, Dean Faculty of Agriculture Food and Environment, Prof. Aron Troen, Head MSc Program in Biochemistry Food & Nutrition Science Greetings and Introductions דברי ברכה ופתיחה פרופ' שאול בורדמן - דיקן הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה; פרופ' אהרון טרואן ראש החוג לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
09:10-09:20 Prof. Rony Strier - Head National Nutritional Security Council Need for Evidence Based Policy, Targets and Measures הצורך במדיניות מבוססת מחקר - מדדים ויעדים פרופ' רוני סטריאר - ראש המועצה הארצית לביטחון תזונתי
Session 1 Keynote lectures -Measuring Food Security to Improve Nutrition Assistance Programs in the USA מדידת ביטחות תזונתי והשפעת תכניות התערבות לשיפור ביטחון תזונתי בארה"ה
09:20-10:00 Dr. Amy Yaroch - Director, Gretchen Swansen Center for Nutririon, USA SNAP and the NTAE at the Science Policy Interface הערכתהתערבויות לתמרוץ תזונה בריאה בתוכניות הזנה פדרליות ד"ר איימי יארוך - מרכז גרטצ'ן סוואנסון לתזונה, ארה"ב
10:00-10:30 Dr. Eric Calloway, Cretchen Swanson Center for Nutrition, USA New Measures and Dimensions of Food Insecurity מדדים חדשים לביטחון תזונתי ד"ר אריק קאלוו'י - מרכז גרטצ'ן סוואנסון לתזוונה, ארה"ב
10:30-10:45 Q&A     דיון
10.45-11 Coffee Break     הפסקת קפה
Session 2 - Measured and uncharted dimensions of Israeli Food Insecurity (Data and Gaps) מיפוי הגלוי והנסתר בנוף האי ביטחון התזונתי בישראל - נתונים, צרכים ופערי מידע
11-11.15 Dr. Miri Endeweld - Bituach Leumi Official Measurement and Evaluation in Israel הערכה ומדדים רשמיים של אי ביטחון תזונתי בישראל ד"ר מירי אנדוולד - ביטוח לאומי
11.15-11.30 Yafit Alfandari - Central Bureau of Statistics Cost of a healthy dietand economic access עלות ונגישות כלכלית לתזונה נאותה בישראל  יפית אלפנדרי - הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
11.30-11.45 Mendi Blau - Chair, Eshel Yerushalaim Government Programs: Data and Gaps - Official Israeli Food Aid Program מדיניות ממשלתית: נתונים, צרכים ופערי מידעבתוכנית ההזנה הלאומית מנדי בלוי - יו"ר עמותת אשל ירושלים
11.45-11:55 Eli Cohen - Director, Pitchon Lev Government Programs: Evaluating Cash Transfers מדיניות ממשלתית: נתונים, צרכים ופערי מידע בהערכת חלוקת תווי המזון אלי כהן - מנכ"ל עמותת פתחון לב
12:00-12:10 Adv. Eran Weintraub - Director, Latet Data and Gaps - PrivateFood Banks   בנקי מזון ופילנתרופיה: נתונים, צרכים ופערי מידע חלק א' עו"ד ערן וייטרוב- מנכ"ל עמותת לתת
12:10-12:20 Gidi Kroch - Director, Leket Israel Data and Gaps - PrivateFood Banks בנקי מזון ופילנתרופיה: נתונים, צרכים ופערי מידע חלק ב' גידי כרוך - מנכ"ל עמותת לקט ישראל
12:20-12:30 TBD Understanding the Needs of Marginalized Groups הבנתהצרכים של קבוצות מוחלשות (יקבע בהמשך)
12:30-13:00 Open Discussion and closing remarks   דיון וסיכום