Lab Members
|
Yelena Albert, Ph.D |
|
Yelena Albert, Ph.D |
IN MEMORY OF
Prof. Uri Zehavi
1936 - 2014
Carbohydrate chemistry
אורי זהבי נולד בישראל בשנת 1936. את לימודי התיכון עשה בעירוני א' בתל אביב, ואת לימודי התואר הראשון והשני בטכניון. את הדוקטורט שלו סיים אורי בשנת 1965 באוניברסיטה העברית ובמכון ויצמן. לאחר סיום לימודיו, עבד אורי כחוקר בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית. למכון לביוכימיה שנמצא בפקולטה לחקלאות, הצטרף אורי כחוקר בשנת 1978. אורי עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע, כדוגמת ספונינים במטרה למצוא נגזרות עם פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק אורי במציאת נגזרות לריפוי מחלת הלשמניה," שושנת יריחו" Leishmaniasis ועסק בתרכובות של פרי ההדר. מחקריו אלה הקנו לו מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. לאורי היו שיתופי פעולה עם מעבדות מחקר שונות באוניברסיטה העברית ובמכון ויצמן. הוא הכשיר תלמידים רבים ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי נפטר בספטמבר 2014 בגיל 78. משפחתו בחרה להנציח את זכרו על ידי הקמת קרן מלגות על שמו. לטובה רעייתו ושלושת ילדיהם, גידי, שלומי ועמוס נתונה תודתנו הרבה.
עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע כמו ספונינים, במטרה למצוא נגזרות שתהיה להן פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק במציאת נגזרות לריפוי מחלת הלשמניה, ועסק בתרכובות של פרי הדר. מחקרים אלה הקנו לו מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. הוא שיתף פעולה עם מעבדות מחקר שונות באוניברסיטה ובמכון ויצמן. ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי הכשיר תלמידים רבים והמשיך במחקריו.
נולד בישראל בשנת 1936, סיים תיכון עירוני א' בתל אביב. את התואר הראשון והשני למד בטכניון וסיים בשנת 1961. את עבודת הדוקטור שלו סיים ב- 1965 באוניברסיטה העברית ובמכון וייצמן, עבד כשנתיים כחוקר בבית הספר לרוקחות של האוניברסיטה העברית, והצטרף לפקולטה לחקלאות ב- 1978 למכון לביוכימיה כחוקר.
IN MEMORY OF
Prof. Erwin Glotter
1928 - 2015
Microbial species are everywhere, and they are not alone - they reside in communities, interacting with other species, hosts and the environment.
These communities are important to our health, the health of animals and plants, to the food we eat and to the environment..
As an experimental systems biologist, I use classic microbiology and genetic tools, high-throughput genomics, and computational approaches to try and understand how interspecies interactions impact the way microbial species assemble, function and evolve. Especially under stress and perturbations.
2022 – 2023 Member, Scientific Committee, 7th International ISEKI-Food Conference on "New Generation of Food Research, Education and Industry” (July 5-7, 2023, University of Paris-Saclay, AgroParisTech, Paris, France).
2022 Member, Scientific Committee 21st IUFoST World Food Congress 2022, Singapore.
2021 Mild Technologies in Innovazione Nelle Scienze E Tecnol Alimen Michele Ferrero (2020-2021), 2020-MU7G8A-55041. University of Turin, Italy.
2018 Mild Technologies in Innovazione Nelle Scienze E Tecnol Alimen Michele Ferrero (2018-2019), 2020-MU7G8A-55041. University of Turin, Italy.
We are looking for highly motivated Ph.D students with background in chemistry, biotechnology material science or related fields to take part in a multi-disciplinary research to study and develop peptide-based hydrogel systems for improved nutrient and drug delivery.
Fichman, G., Andrews, C., Patel, N.L; Schneider, J.P, Antibacterial Gel Coatings Inspired by the Cryptic Function of a Mussel Byssal Peptide. Advanced Materials, 33 (40), 2103677, 2021.
Fichman, G. and Schneider, J.P, Dopamine Self-Polymerization is a Simple and Powerful Tool to Modulate the Viscoelastic Mechanical Properties of Peptide-Based Gels. Molecules, 26 (5), 1363, 2021.
Personal Details |
|||
Email: |
|||
LinkedIn: |
ד"ר יוסף דרור – האיש ופועלו למען קידום התזונה בישראל
את ד" ר יוסי דרור ז"ל (להלן יוסי) היכרנו, יוספה כחל וחוה אלטמן, במסגרת אקדמית הקשורה לפועלו לקידום הבריאות באמצעות תזונה, כשעבדנו במחלקה לתזונה במשרד הבריאות, ולכן נתייחס בדברנו ,בעיקר ,לתרומתו לקידום התזונה בישראל.