check
people | Biochemistry, Food Science and Nutrition

Contact Us

Head of Institute: Prof. Ido Braslavsky

Administrative manager: Rakefet Kalev

Office Address:
Institute of Biochemistry, Food Science and Nutrition,
Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food and Environment,
The Hebrew University of Jerusalem, 
Herzl 229, Rehovot 7610001, ISRAEL

Tel: +972 - (0)8-9489385
Fax: +972 - (0)8-9363208
Email Address: rakefetk@savion.huji.ac.il

people

uri-zehavi-profile.jpg

Prof. Uri Zehavi

In Memoriam
Biochemistry, Food Science and Nutrition

IN MEMORY OF

Prof. Uri Zehavi

1936 - 2014

Carbohydrate chemistry

Read More

אורי זהבי נולד בישראל בשנת 1936. את לימודי התיכון עשה בעירוני א' בתל אביב, ואת לימודי התואר הראשון והשני בטכניון. את הדוקטורט שלו סיים אורי בשנת 1965 באוניברסיטה העברית ובמכון ויצמן. לאחר סיום לימודיו, עבד אורי כחוקר בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית. למכון לביוכימיה שנמצא בפקולטה לחקלאות, הצטרף אורי כחוקר בשנת 1978. אורי עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע, כדוגמת ספונינים במטרה למצוא נגזרות עם פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק אורי במציאת נגזרות לריפוי מחלת הלשמניה," שושנת יריחו"  Leishmaniasis  ועסק בתרכובות של פרי ההדר. מחקריו אלה הקנו לו מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. לאורי היו שיתופי פעולה עם מעבדות מחקר שונות באוניברסיטה העברית ובמכון ויצמן. הוא הכשיר תלמידים רבים ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי נפטר בספטמבר 2014 בגיל 78. משפחתו בחרה להנציח את זכרו על ידי הקמת קרן מלגות על שמו. לטובה רעייתו ושלושת ילדיהם, גידי, שלומי ועמוס נתונה תודתנו הרבה.

 

עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע כמו ספונינים, במטרה למצוא   נגזרות שתהיה להן פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק במציאת נגזרות   לריפוי מחלת הלשמניה, ועסק בתרכובות של פרי הדר. מחקרים אלה הקנו לו   מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. הוא שיתף פעולה עם מעבדות   מחקר שונות באוניברסיטה ובמכון ויצמן. ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון   ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי הכשיר תלמידים רבים והמשיך במחקריו.
נולד בישראל בשנת 1936, סיים תיכון עירוני א' בתל אביב. את התואר הראשון   והשני למד בטכניון וסיים בשנת 1961. את עבודת הדוקטור שלו סיים ב- 1965   באוניברסיטה העברית ובמכון וייצמן, עבד כשנתיים כחוקר בבית הספר לרוקחות   של האוניברסיטה העברית, והצטרף לפקולטה לחקלאות ב- 1978 למכון לביוכימיה   כחוקר.

 

Read Less
pofile

Prof. Erwin Glotter

In Memoriam
Biochemistry, Food Science and Nutrition

IN MEMORY OF

Prof. Erwin Glotter

1928 - 2015

 

Sivan Pearl Mizrahi

Microbial species are everywhere, and they are not alone - they reside in communities, interacting with other species, hosts and the environment.

These communities are important to our health, the health of animals and plants, to the food we eat and to the environment..

As an experimental systems biologist, I use classic microbiology and genetic tools, high-throughput genomics, and computational approaches to try and understand how interspecies interactions impact the way microbial species assemble, function and evolve. Especially under stress and perturbations.

SCIENTIFIC COMMITTEES/ACTIVITIES

2022 – 2023        Member, Scientific Committee, 7th International ISEKI-Food Conference on "New Generation of Food Research, Education and Industry” (July 5-7, 2023, University of Paris-Saclay, AgroParisTech, Paris, France). 

2022                   Member, Scientific Committee 21st IUFoST World Food Congress 2022, Singapore.

Open Positions

We are looking for highly motivated Ph.D students with background in chemistry, biotechnology material science or related fields to take part in a multi-disciplinary research to study and develop peptide-based hydrogel systems for improved nutrient and drug delivery. 

 

Publications

Fichman, G., Andrews, C., Patel, N.L; Schneider, J.P, Antibacterial Gel Coatings Inspired by the Cryptic Function of a Mussel Byssal Peptide. Advanced Materials, 33 (40), 2103677, 2021.


Fichman, G. and Schneider, J.P, Dopamine Self-Polymerization is a Simple and Powerful Tool to Modulate the Viscoelastic Mechanical Properties of Peptide-Based Gels. Molecules, 26 (5), 1363, 2021.

test page

testing publications list of posts

In Memory - דברים לזכרו

ד"ר יוסף דרור – האיש ופועלו למען קידום התזונה בישראל

את ד" ר יוסי דרור ז"ל (להלן יוסי) היכרנו, יוספה כחל וחוה אלטמן, במסגרת אקדמית הקשורה לפועלו לקידום הבריאות באמצעות תזונה, כשעבדנו במחלקה לתזונה במשרד הבריאות, ולכן נתייחס בדברנו ,בעיקר ,לתרומתו לקידום התזונה בישראל.