people
Lab Members
|
Yelena Albert, Ph.D |
Prof. Uri Zehavi
IN MEMORY OF
Prof. Uri Zehavi
1936 - 2014
Carbohydrate chemistry
אורי זהבי נולד בישראל בשנת 1936. את לימודי התיכון עשה בעירוני א' בתל אביב, ואת לימודי התואר הראשון והשני בטכניון. את הדוקטורט שלו סיים אורי בשנת 1965 באוניברסיטה העברית ובמכון ויצמן. לאחר סיום לימודיו, עבד אורי כחוקר בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית. למכון לביוכימיה שנמצא בפקולטה לחקלאות, הצטרף אורי כחוקר בשנת 1978. אורי עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע, כדוגמת ספונינים במטרה למצוא נגזרות עם פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק אורי במציאת נגזרות לריפוי מחלת הלשמניה," שושנת יריחו" Leishmaniasis ועסק בתרכובות של פרי ההדר. מחקריו אלה הקנו לו מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. לאורי היו שיתופי פעולה עם מעבדות מחקר שונות באוניברסיטה העברית ובמכון ויצמן. הוא הכשיר תלמידים רבים ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי נפטר בספטמבר 2014 בגיל 78. משפחתו בחרה להנציח את זכרו על ידי הקמת קרן מלגות על שמו. לטובה רעייתו ושלושת ילדיהם, גידי, שלומי ועמוס נתונה תודתנו הרבה.
עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע כמו ספונינים, במטרה למצוא נגזרות שתהיה להן פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק במציאת נגזרות לריפוי מחלת הלשמניה, ועסק בתרכובות של פרי הדר. מחקרים אלה הקנו לו מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. הוא שיתף פעולה עם מעבדות מחקר שונות באוניברסיטה ובמכון ויצמן. ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי הכשיר תלמידים רבים והמשיך במחקריו.
נולד בישראל בשנת 1936, סיים תיכון עירוני א' בתל אביב. את התואר הראשון והשני למד בטכניון וסיים בשנת 1961. את עבודת הדוקטור שלו סיים ב- 1965 באוניברסיטה העברית ובמכון וייצמן, עבד כשנתיים כחוקר בבית הספר לרוקחות של האוניברסיטה העברית, והצטרף לפקולטה לחקלאות ב- 1978 למכון לביוכימיה כחוקר.
Prof. Erwin Glotter
IN MEMORY OF
Prof. Erwin Glotter
1928 - 2015
Sivan Pearl Mizrahi
Microbial species are everywhere, and they are not alone - they reside in communities, interacting with other species, hosts and the environment.
These communities are important to our health, the health of animals and plants, to the food we eat and to the environment..
As an experimental systems biologist, I use classic microbiology and genetic tools, high-throughput genomics, and computational approaches to try and understand how interspecies interactions impact the way microbial species assemble, function and evolve. Especially under stress and perturbations.
Dr. Sivan Pearl Mizrahi
Special Courses
2022 (10) – 2023 (11) New Product Development and Business Case Supervision – Ninth Master's degree program, The inter-University Second-level Master’s Degree in “Innovation in Food Science and Technology – Michele Ferrero” academic year 2022/2023, the Department of Agricultural, Forest and Food Sciences at the University of Turin and the Faculty of Agriculture, Food and Environmental Sciences at the Università Cattolica del Sacro Cuore – Piacenza Campus. Italy.
Open Positions
We are looking for highly motivated Ph.D students with background in chemistry, biotechnology material science or related fields to take part in a multi-disciplinary research to study and develop peptide-based hydrogel systems for improved nutrient and drug delivery.
Publications
Fichman, G., Andrews, C., Patel, N.L; Schneider, J.P, Antibacterial Gel Coatings Inspired by the Cryptic Function of a Mussel Byssal Peptide. Advanced Materials, 33 (40), 2103677, 2021.
Fichman, G. and Schneider, J.P, Dopamine Self-Polymerization is a Simple and Powerful Tool to Modulate the Viscoelastic Mechanical Properties of Peptide-Based Gels. Molecules, 26 (5), 1363, 2021.
Curriculum Vitae
Gali (Galit) Fichman- Curriculum Vitae
Personal Details |
|||
Email: |
|||
LinkedIn: |